Veiligheid en handhaving

Veilige wijken en georganiseerde ondermijnende criminaliteit

Het budget voor veiligheidsbeleid zetten we op verschillende manieren in:

  • Het grootste deel van dit geld is beschikbaar voor de aanpak van jeugdoverlast en -criminaliteit. We verlenen subsidies aan partners voor een laagdrempelige inzet voor de ondersteuning van onze jeugd, zoals het jongerenwerk en -hulpverlening.
  • We maken algemene kosten, zoals de inzet vanuit communicatie en advieskosten bij juridische procedures zoals voorlopige voorzieningen, bezwaar- en beroepsprocedures.
  • We betalen een jaarlijkse bijdrage  aan het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS). RIEC en RVS zijn samenwerkingsverbanden van de 38 gemeenten in Midden-Nederland. Deze organisaties faciliteren een regionale samenwerking, informatie- en expertise-uitwisseling ten behoeve van de aanpak van (ondermijnende) criminaliteit of maatschappelijke veiligheidsvraagstukken.
  • Het Rijk stelt tweejaarlijks op aanvraag versterkingsgelden beschikbaar voor deskundigheidsbevordering van specialisten over het thema radicalisering. Dit moet het herkennen en melden van signalen verbeteren.  Ook zetten wij in op het inzichtelijk krijgen van en vergroten van de weerbaarheid tegen invloeden van radicalisme.

bedragen x € 1 miljoen

omschrijving

begroot

begroot

realisatie

realisatie

resultaat

lasten

baten

lasten

baten

personeel

0,1

-0,1

subsidie

0,3

0,5

-0,2

inkoop

0,6

0,2

0,4

subsidieontvangst

0,1

0,1

0,0

totaal

0,9

0,1

0,8

0,1

0,1

Het resultaat van € 0,1 miljoen bestaat uit diverse kleine verschillen.

Deze pagina is gebouwd op 06/27/2024 17:13:56 met de export van 06/27/2024 17:01:56